Ботев (Пловдив) загуби от Черно море с 0:2

Черно море нанесе второ поражение на Ботев (Пловдив) на Коматево от началото на сезона, след като надигра „канарчетата“ с 2:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига.


„Моряците“ бяха по-добрият отбор в Пловдив и закономерно стигнаха до успеха след голове на Евгений Сердюк и Пабло Гарсия. По този начин Черно море излезе на четвърто място в класирането в шампионата, изпреварвайки  Ботев, като и двата тима имат по 25 точки, но варненци са с по-добра голова разлика.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, в което имаше доста ситуации и пред двете врати. Тимът на Илиан Илиев бе по-активен и стреляше по-често към Георги Аргилашки, докато „канарчетата“ разчитаха повече на контраатаки. Именно след контраатака дойде първият гол в мача. В 35-ата минута Евгений Сердюк, който преди това бе направил два сериозни пропуска, се реабилитира и след бърза атака проби в наказателното поле и с удар по диагонала прониза вратата на домакините.

Малко преди почивката Виктор Генев спря опасна атака на Черно море с ръка и реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа. След преразглеждане на ситуацията с ВАР се видя, че нарушението е извън наказателното поле и бе коригирано на пряк свободен удар, придружен с жълт картон за бранителя на „канарите“.

След почивката гостите започнаха по-силно и имаха няколко положения, като на два пъти капитанът Даниел Димов пропусна да вкара втори гол. След това Ботев  започна да владее топката в по-дълги периоди от игровото време и опитваше да осъществи повече атаки, но те така и не затрудняваха защитата на „моряците“. Черно море, от своя страна, чакаше шансовете си след контраатаки.

Въпреки това, хората на Илиан Илиев имаха 3 пъти повече удари към противниковата врата спрямо своите съперници. Така се стигна до 88-ата минута, когато Пабло Гарсия удвои с изстрел от границата на наказателното поле и така оформи крайния резултат 2:0 за Черно море.

www.radioplovdiv.bg