Ричард Маркс с акустичен концерт на Античния театър в Пловдив

Ричард Маркс ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив на 28 август 2022 г.

След като отмени европейското си турне заради здравната криза с Ковид-19, през тази година, когато трябваше да свири и в НДК в София, музикантът все пак ще пристигне у нас, но под тепетата. Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на Eventim. Цените са от 40 до 110 лева, в зависимост от местоположението на Античен театър в Пловдив.

Невероятното акустично преживяване с Ричард Маркс в Античния театър в Пловдив на 28 август 2022 година е с начало 20 часа.

С впечатляващия си глас, музикантът и текстописец Ричард Маркс става звезда през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години – от 1987 до 1990-а успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият мъж певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Три от тези седем са и №1 хитове – “Hold On to the Nights,” “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting.” Освен това Маркс може да се похвали с фаталните тринадесет №1 хита в класациите на Bilboard и над 30 милиона продадени албума до този момент.

Той има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 за песента “Dance With My Father” в категорията Song of the Year, която пише за великия Luther Vandross. Номиниран е за Favorite male singer на American Music Awards, а през 1992 е отличен в Billboard Music awards за Най-продаван съвременен изпълнител. През същата година песента “Hazard” от двукратно станалия платинен албум “Rush Street”, е обявена за Международна песен на годината на Australian Music awards. През 1994 албумът “Paid Vacation” също добива платинен статус, а включената в него “Now and Forever” не само е в Top 10 на Billboard Pop Chart, a остава под №1 в класацията цели 13 седмици. Повече от песните му са в стил pop и soft rock, но най-много от хитовете му са балади, достигнали сатута на “вечни”.

През 1997 Richard Marx записва песента „At the Beginning“ заедно с Donna Lewis за филма Anastasia. През 2005 песента “Better Life”, която пише за кънтри звездата Keith Urban се превръща в супер хит в Щатите и в шест последователни седмици е № 1 в Billboard’s Country Singles chart, припомня слава.бг.

Организатор на акустичния концерт на артиста е Maskart, със съдействието на Loud Concerts.

www.plovdivtime.bg