Димитър Кузманов победи Томи Ребредо на тенис турнира в Барселона

Димитър Кузманов започна с убедителна победа на турнира по тенис от сериите „Чалънджър“ на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 44 820 евро.

Мико се наложи с 6:0, 6:1 над представителя на домакините Томи Робредо. Това беше първа среща между двамата тенисисти. 39-годишният ветеран Робредо е достигал до петото място в световната ранглиста и има 12 титли в Тура на АТP в кариерата си.

За победата Кузманов заработи 7 точки за световната ранглиста. Във втория кръг Мико ще играе срещу №4 в схемата Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина, който е №134 в световната ранглиста.

Българинът започна великолепно срещата и спечели първия сет с 6:0 за 27 минути игра. Кузманов продължи да доминира и поведе с 2:0 във втората част. Едва тогава Робредо проби и спечели първия си гейм в мача. До края Мико не загуби нито един гейм и затвори мача за 63 минути игра.

Адриан Андреев пък отпадна в първия кръг след контузия. Третата ракета на България отстъпи на французина Александър Мюлер с 4:6, 1:4 и отказване заради контузия след 80 минути.

Андреев загуби първия сет с ключов пробив за 3:4, а във втората част получи физически проблем и реши да прекрати участие в средата, след като съперникът му взе четири поредни гейма.

www.radioplovdiv.bg