Укроти ума си, Дон Макферсън

УКРОТИ УМА СИ
Дон Макферсън

Стр:    204
Цена: 15.90 лв.
ISBN:  978-954-283-618-6

Най-доброто от източната философия и западната наука в 10 стъпки за по-спокоен ум.
През последните две години случаите на депресия и тревожност достигат рекордно високи нива, а промяната на „нормалния” начин на живот наложи търсенето на нови методи за справянето с предизвикателствата и опасностите, които се крият в лабиринтите на съзнанието ни.

„Укроти ума си” от спортния психолог Дон Макферсън е забележително четиво, което съчетава най-доброто от източната философия и западната наука и предлага 10 работещи инструмента, с които всеки може да се превърне в „господар” на собствените си мисли и по този начин да промени изцяло живота си.
Базирайки се на 25-годишния си опит в сферата на управлението на съз¬нанието, авторът комбинира изводите от изследванията, проведени заедно с невролози и неврохирурзи, и десе¬тилетия проучвания и практикуване на етична хипноза в клинична среда с постулатите на будизма.

Чрез примери от своята практика с някои от най-добрите атлети в света Макферсън създава инстументариум от 10 изпробвани техники, свързани с:
– различни дихателни практики за справяне с тревожността и връщане на самоконтрола;
– изграждане на позитивен мироглед чрез езикови формулировки;
– практики от древното изкуство кайзен;
– инструментариума, използван от шампионите на Уимбълдън, за да насочват победо¬носните си удари пред погледите на милионите зрите¬ли, както и прилагането на тази концепция в ежедневието за постигането на личните цели;
– идеи за справянето със стресови ситуации;
– техники за промяна на цялостния поглед върху живота;
– практики за разгръщане на умствения капацитет и вярата в собствените си възможности;
– техники за подсилване на имунната система само чрез силата на ума си;
– техники за повишаването на качеството на съня.

И макар пътят към промяната да е дълъг, е абсолютно възможно човек да постигне всичко стъпка по стъпка. Стига да успее да се пребори със собствените си страхове.

„Укроти ума си” не дава готови решения и отговори. Но на достъпен и разбираем език, „побутва” читателя към превръщането в свой собствен умствен наставник и от разтревожен човек – във непобедим воин в битката с ежедневието.