Малка книга за голямата история, Иън Крофтън, Джереми Блек

МАЛКА КНИГА ЗА ГОЛЯМАТА ИСТОРИЯ
Иън Крофтън, Джереми Блек

Стр:    272
Цена: 19.90 лв.
ISBN:  978-954-283-568-4

Цялата величава история от Големия взрив до наши дни

„Малката книга за голямата история“ е опит да се капсулира цялата история на космоса, от Големия взрив до настоящия ден, в завладяващ и изчерпателен разказ. Авторите комбинират методи от историята, астрономията, физиката и биологията, за да съберат големите исторически факти за това как е създадена Вселената, защо и как са се образували планетите и по какъв начин се е развил животът. Резултатът е уникална перспектива за мястото на човечеството във Вселената.

„Малката книга“ разделя основните теми на голямата история на изключително информативни и достъпни части, за да се насладят всички читатели на науката. Като дава наистина пълна хронология на световните събития, тази книга осветява със съвсем различна светлина науката и ни кара да мислим за нашата история, а и за нашето бъдеще по съвсем различен начин.

Иън Крофтън е бивш главен редактор на енциклопедията „Гинес“, автор е на множество книги, сред които издадените у нас „Науката без досадните подробности“, „Изчезналите“ и „Големите идеи накратко. 200 концепции, променили света“.

Джереми Блек е водещ британски историк, добре познат у нас с мащабния си труд „Военното дело 1660 – 1975“, както и с „Войната. Кратка история“ и „История на Британските острови“.