Представят книгата „Пловдив и смислоносците“ в Европейската нощ на учените

В Европейската нощ на учените 2021 ще бъде представена петата книга от поредицата „Хора на напредъка“ – Пловдив и смислоносците. Девет истории за принадлежност

За новите девет истории за принадлежност, повече от интервюто с координатора на Европейска нощ на учените – доц. д.ф.н Петя Бъркалова от Пловдивския университет. Тя разказва за книгата, посветена на хората на науката, на изкуството и на образованието.
Срещата е утре от 15:15 часа в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Стария град, Пловдив. Може да се участва по желание – присъствено или онлайн, чрез google meet: https://meet.google.com/dzs-hxyz-fuo
През годините журналистката Ваня Драганова успя да се срещне с петдесет ярки индивидуалности – хора на науката, на изкуството и на образованието.
Тази година всички герои са носители на наградата „Пловдив“: Емилия Арабаджиева (2021 г. – за цялостен принос), Веселина Божилова (2019 г. – награда за журналистика), доц. д-р Димитър Воденичаров (2017 г. – награда за изобразително изкуство), доц. д-р Младен Влашки (2009 г. – награда за предаването „Преге“ по Радио Пловдив), доц. Йордан Костурков (2008 г. – за литература), доц. д-р Никола Лаутлиев (2013 г. – награда за фотография и операторско майсторство), проф. д.ф.н. Инна Пелева (2018 г. – награда за литература и хуманитаристика), проф. д.ф.н. Клео Протохристова (2021 г. – награда за литература и хуманитаристика), Александър Секулов (2020 г. – награда за литература и хуманитаристика).
Всеки участник поднася своя разказ за принадлежност към попрището си и към града, за да се докоснем по по-съкровен начин до „пътя на честта“.
Художественото оформление на книгата е на Александър Гьошев от АМТИИ. Координатор на проекта е Весела Казашка.
www.radioplovdiv.bg