Пловдив посреща 12-тото издание на „Фасада видео фестивал“

Сдружение „Изкуство днес“ кани пловдивчани и почитателите на визуалното изкуството на 12-тото издание на „Фасада видео фестивал“.

Мястото е Лапидариума в Старият град, а датите са 24 – 26 септември 2021г.

Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното дванадесето издание, от постъпилите 178 филма, са допуснати до участие 34 творби от 18 държави: Германия, Испания, Италия, Франция, Белгия, България, Литва, Украйна, Русия, Сърбия, Великобритания, САЩ, Канада, Аржентина, Колумбия, Бразилия, Австралия, Япония.

В две поредни вечери – 24, 25 септември от 20:00 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Всички филми, спрямо регламента на конкурса, са с времетраене до 10 мин.

На 25-ти ще бъде обявен носителя на наградата на фестивала, който ще получи  1000 евро.

На 26 септември, отново от 20:00 часа, ще бъдат представени класираните филми от студентската програма на Фасада видео фестивал и обявени наградените филми.

Мястото е Лапидариум в Старият град, където на 24 септември от 20.00 часа ще бъде официалното откриване. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕО ИЗКУСТВО.

Фасада видео фестивал“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година, както и с подкрепата на Гьоте-институт в София и Национален фонд „Култура“.

Сдружение „Изкуство днес“ е член на международната мрежа от немски културни общества в чужбина на Гьоте-институт.

Програмата следете на официалния сайт:

www.facade.arttoday.org

m.filibe.com