Ботев (Пловдив) отпадна от турнира за Купата на България след загуба от Етър с 1:0

Етър победи Ботев (Пловдив) в 1/16-финален мач от турнира за Купата на България.

На стадион „Ивайло“ във Велико Търново „виолетовите“ се наложиха над лидера в класирането на Първа лига с 1:0 след продължения и го отстраниха от надпреварата.

Двубоят ще се запомни и с изключително спорното съдийство на Димитър Буров и неговите асистенти. В края на първото полувреме не бе отсъдена дузпа за Етър, а в началото на второто бе отменен чист гол за Ботев.

В 7-ата минута защитата на Ботев можеше да направи фатална грешка. Ханкич не успя да изчисти слабо върната към него топка. Даниел Младенов бе на път да стигне до кълбото на празна врата, но в последния възможен момент топката му бе изчистена от Атанас Чернев.

120 секунди по-късно „жълто-черната“ отбрана не успя да изчисти центриране отдясно. Топката стигна пред вратарското поле до Даниел Младенов, който стреля атрактивно със задна ножица, но над напречната греда.

В 28-ата минута Кевин Янсон стреля нелошо директно от фал. Анатоли Господинов обаче сигурно боксира.

В 43-ата минута бе най-спорното положение в мача до момента. Кольо Станев направи чудесен пробив отдясно и нахлу в наказателното поле, където бе повален от Филип Филипов. Домакините правилно претендираха за дузпа, но главният съдия Димитър Буров не посочи бялата точка.

През втората част Ботев Пд увеличи натиска си. В 57-ата минута Па Конате вкара топката в мрежата н Анатоли Господинов, но страничният рефер вдигна флага за засада.

В 70-ата минута Николас Фемия стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина малко над вратата на Ханкич.  Десет минути след това пловдивчани имаха претенции за червен картон за стража на Етър, но главният съдия Димитър Буров остана безмълвен.

Минута преди края на редовното време Антоан Бароан опита акробатично изпълнение, но бе доста неточен. В първата минута на първото продължение Кольо Станев асистира на Дани Младенов и нападателят на търновци даде аванс на домакините. В 105-ата минута Мариян Иванов от Етър бе изгонен от игра след втори жълт картон, като първият му бе пет минути преди това.

В 109-ата минута Па Конате се озова на добра позиция, но стреля над вратата на Господинов. През второто продължение Ботев Пд усилено търсеше шанс да изравни резултата, но футболистите в жълто-черно не успяха да намерят пробойна в защитата на Етър.

www.radioplovdiv.bg