Акулата, Мери Бъртън

АКУЛАТА
Мери Бъртън

Стр.   448
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-164-412-4

ЗА ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ

Полицай Райли Тейтъм се отзовава на сигнал за жестоко убийство на млада проститутка и тогава спомени от миналото започват да я преследват. Когато избягала от вкъщи като тийнейджърка, била отвлечена, дрогирана и захвърлена в безсъзнание на улицата. Няма никакви спомени за случилото се – единствено странни проблясъци за миризма на пури и двама мъже, играещи карти.

Клей Бауман, бивш агент на ФБР и стара тръпка на Райли, е новият член в екипа на „Шийлд Секюрити“. Той е измъчван от неразрешения случай на сериен убиец, наречен Акулата, който убива момичета като част от садистична игра на покер. Само едно от тях е оцеляло. Сега Акулата е решен да изравни резултата, а Клей получава смразяващо подозрение: Райли е момичето, измъкнало се от смъртоносното забавление на Акулата, както и негова следваща жертва.

Ще успеят ли Клей и Райли да спрат Акулата, докато той се подготвя да изиграе своята ръка, или убиецът най-накрая ще спечели плячката, която преди е изпуснал?

Американската писателка Мери Бъртън е автор на над 40 книги, които традиционно попадат в престижните класации на вестниците New York Times и USA Today. „Библиотечен вестник“ сравнява работата ѝ с тази на Лиза Джаксън и Лиза Гарднър, а Fresh Fiction оприличава писането ѝ с това на Джеймс Патерсън. Мери е включена сред първите десет писатели в класацията на авторите на Amazon в категорията трилър и мистерия.