Ах, тези родители!, Макис Цитас

АХ, ТЕЗИ РОДИТЕЛИ!
Макис Цитас

Стр.   46 + цветни илюстрации
Цена: 5 лв.
ISBN: 978-619-235-097-0

Какъв би бил животът ти, ако родителите ти винаги се събуждат късно и им отнема часове да се приготвят за излизане? И ако в спалнята им непрекъснато цари пълен безпорядък? И ако никога не мият ръцете си преди обяд или вечеря? И ако техните шефове непрестанно ти се оплакват, че през цялото време са разсеяни, сънливи и допускат много грешки? И ако дрехите им винаги са мръсни и освен това цапат пода и стените на дома ви? И ако трябва да им се караш и да ги наказваш?

Отговорите са в остроумната и изключително забавна книга за деца (и родители), озаглавена с възклицанието „Ах, тези родители!“. Тя е номинирана за Националната награда за детска литература на Гърция.

Автор е Макис Цитас, обаятелна личност и една от важните фигури в съвременния литературен живот на Гърция. Той е лицето на днешната гръцка литература по света с романа си „Бог ми е свидетел“, който бе преведен и на български. Романът има изключителен успех, поставен е на театралната сцена и печели Наградата за литература на Европейския съюз. Лично президентът на Гърция се обажда на писателя, за да го поздрави за книгата, а американското списание „Пийпъл“ пише за нея: „Един от най-добрите романи, дошли от Гърция“.

Макис Цитас е автор на десетина детски книги, които забавляват малчуганите и се превръщат в техни любими четива. Живее в Атина и е директор на литературното и културно списание diastixo.gr.

Освен „Ах, тези родители!“, на български е издадена книгата му „Бездомният Костас“, а в навечерието на тази Коледа ще се появи невероятно забавната „Не притеснявай Дядо Коледа!“.