Сирените от Титан, Кърт Вонегът

СИРЕНИТЕ ОТ ТИТАН
Кърт Вонегът

Стр.    328
Цена: 18.90 лв.
ISBN:  978-619-762-512-7

„Безумно забавeн и новаторски роман, който носи в себе си откровена и саркастична критика на най-противните човешки навици.“

„Съндей Таймс“

Малахия Констант е най-богатият безхаберен късметлия на света, но всичките му милиони не могат да запълнят празнината на великото призвание, за което сам мисли, че е роден.

Поемайки на случайно междупланетарно пътешествие, той става неволен участник в съдбата си. Констант е провъзгласен за светец и герой на Земята, но бързо е презрян от онези, които доскоро са го славели. Отритнат от човечеството, той е запратен в изгнание на Юпитеровия спътник Титан заедно с неохотната си партньорка и гневния им син.

Когато Бог е безкрайно безразличен и смисълът на съществуването ни се изплъзва, каква е ролята на човека? Някъде между самотата и пустотата, между съзиданието и несамодостатъчността отговорът може да се окаже много по-прост от очакваното.

В тази хапливо-иронична и главозамайваща история Кърт Вонегът търси мястото на хората, лутащи се между религията и войната, святото и вулгарното, вечното и преходното. „Сирените от Титан“ е шеметно пътуване през времето и пространството, през Космоса и вселената на човешката същност.

Кърт Вонегът (1922 – 2007) е американски писател, автор на четиринайсет романа, множество разкази, пиеси и нехудожествени текстове. Участието му във Втората световна война оставя траен белег в съзнанието му и в цялостното му творчество. Острото негодувание на Вонегът към функционирането на човешкото общество се проявява във всеки ред на безкомпромисната му сатира.