Под захарните небеса, Шонин Макгуайър

ПОД ЗАХАРНИТЕ НЕБЕСА
Шонин Макгуайър

Стр.    192
Цена:  15лв.
ISBN:   978-619-762-516-5

Шонин Макгуайър отвежда читателите на „Своенравните деца“ в свят Сладкария – земя на захар, карамел и джинджифилови бисквити, където единственият природен закон е безсмислицата.

В „Под захарните небеса“ Рини цопва в езерото зад Дома за своенравни деца на Елинор Уест и неочаквано открива, че майка й Суми е била убита… години преди да я зачене и да отхвърли властта на деспотичната Кралица на тортите. Ако не намери начин да съживи майка си и да възстанови времевата линия, Рини изобщо няма да се роди. Реалността вече се мъчи да я заличи…

– Бестселър на в-к „Ню Йорк Таймс“ –

Децата често прекрачват прага на познатия свят и се озовават в странни земи: някои са шарени и лудешки, други – мрачни и зловещи. Ала вълшебните земи прогонват всеки, когато вече не им е потребен.

Рини цопва в езерото зад Дома за своенравни деца на Елинор Уест и неочаквано открива, че майка й Суми е била убита… години преди да я зачене и да отхвърли властта на деспотичната Кралица на тортите. Лоша новина за родния й свят Сладкария – земя на захар, карамел и джинджифилови бисквити, където единственият природен закон е безсмислицата.

Ако не намери начин да съживи майка си и да възстанови времевата линия, Рини изобщо няма да се роди. Реалността вече се мъчи да я заличи… За щастие, на помощ й се притичат Принца на гоблините, Удавницата, русалката и свирачът, призоваващ скелети със своята флейта. Но земята на сладките мечти ще се окаже най-горчивият им кошмар.

„Стари и нови приятели се събират в тази шеметна история за приемането и добротата“.

– сп. „Пъблишърс Уикли“

„Под захарните небеса“ е третата книга от фентъзи поредицата „Своенравните деца“ на Шонин Макгуайър. Романите заемат челни места в читателските класации и са бестселъри по цял свят. За тях американската писателка е удостоена с награди „Хюго“, „Нюбела“, „Локус“ и др.