Валери Кьорленски се завърна в „Пловдив 2019“

Бившият изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ Валери Кьорленски е новият член на УС на Фондацията. Той бе избран с мнозинство от 27 гласа „за“, нито един „против“ и 12 „въздържал не“ Предложението бе направено от лидера на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев. В хода на гласуването обаче се разгоря дебат за избора между кандидатурата на Кьорленкски и на Величко Родопски, предложена от заместник-кмета Пламен Панов.

Йордан Иванов от „Демоткратична България“ заяви, че за пореден път всички стават свидетели „ на война в редиците на ГЕРБ между два клана“.

От името на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев апострофира, че колкото повече са предложените кандидатури, толкова по-добра възможност имат присъстващите в залата да избират и „това е демокрация в действие“.

Въпрос за бъдещето на Фондация „Пловдив 2019“ постави лидерът на групата на БСП Николай Радев. Той бе категоричен, че Фондацията е свършила своята работа за 2019-та година, когато е трябвало да бъде финансирано едно грандиозно събитие. „След това е въпрос на решение дали тя трябва да се превърне във Фонд, защото финансирането тогава ще се осъществява по различен начин. Не може „Пловдив 2019“ да продължи да бъде финансирана по същия начин до 2036 г“

Съветниците подкрепиха кандидатурата на Величко Родопски едва с 2 гласа „за“ и 32 „въздържал се“. А досегашният член на УС на Фондация „Пловдив 2019“ Илия Кирчев бе освободен с мнозинство от 28 гласа „за“ и 12 „въздържал се“./Бнр