Пловдивските превозвачите спечелиха, ще получат още пари

Превозвачите от масовия градски транспорт в Пловдив ще получат още пари.

Тази договореност беше постигната след разговори на кмета Иван Тотев с тях на среща, инициирана от областния управител Здравко Димитров.

Общинските средствата се дават докато стартира електронната система. Решението ще бъде взето на сесия на Общинския съвет на 01 август. Дотогава ще стане ясно и каква сума ще бъде отпусната на фирмите.

Общинската власт поиска от превозвачите да подобрят услугата и освен въвеждането на електронната система за таксуване, да няма неработещи климатици в автобусите, разписанието да се изпълнява и да не се пропускат спирки.

От името на превозвачите Петко Ангелов се ангажира изискванията, посочени от Община Пловдив, да бъдат изпълнени. Той посочи, че след въвеждането на електронната система ще трябва да се направи още една среща на превозвачите с общинското ръководство, за да се установи дали поетите ангажименти от двете страни са изпълнени.

Тогава ще стане ясно и кога ще отпадне присъствието на контрольори в автобусите, което ще стабилизира допълнително състоянието на фирмите, обслужващи градския транспорт.

www.radioplovdiv.bg