Аз променям моето училище“ представя иновации на 20 учебни заведения

20 основни и средни учебни заведения, езикови и професионални гимназии ще презентират авторски проекти, инициативи и каузи, които са подкрепили, на форума „Аз променям моето училище”.

Четвъртото издание на форума, организиран от образователния портал „Уча в Пловдив“ и Община Пловдив, ще се проведе от 11 часа в „Лимакон ивент център”. На него ще бъдат представени иновации, реализирани през тази учебна година.

Четирикрак робот, разработка на тема комбинаторни игри, проект по криптография, „SOS класна стая” и литературно междучасие са част от презентациите, включени във форума. Участие ще вземат и родители, за да разкажат как подкрепят своето училище за създаването на „Щастлива гора”.

В програмата на събитието са предвидени атрактивни демонстрации – измерване захарното съдържание на плодови сокове и определяне нивото на радиация на околната среда. Гимназисти ще представят изследване за енергията на бъдещето.

Публиката ще разбере какво са „Замръзнали картини” и как петокласници вече програмират първите си сайтове. Пилотно пловдивско училище, въвело 3D виртуална реалност, ще демонстрира по какъв начин се променят учебните часовете по отделни предмети. Как се учи история „в облака” представя друга от презентациите. Ученици ще разкажат за резултатите от инициативата си „Улови Пловдив 2019”, която решава проблеми чрез изкуство.

Презентациите ще бъдат събрани в годишно електронно издание, което ще бъде качено на сайта на общината. Форумът няма състезателен или конкурсен характер.

Не се извършва класиране, но всички участниците са предвидени плакети и ще подредят пъзела на промяната.Идеята е чрез споделяне на добрите практики да се даде гласност на иновативните проекти и да се създаде подходяща среда за качествена промяна във взаимоотношенията между участниците в образователния процес./БНР/