6-ти Международен Фото Салон ПЛОВДИВ 2019 е отворен за участие!

6-ти Международен Фото Салон ПЛОВДИВ 2019 е отворен за участие!

6-ти Международен Фото Салон ПЛОВДИВ 2019 се провежда под патронажа на FIAP, PSA, HPS и НСФА. Събитието е част от Културния календар на Пловдив за 2019 година и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.
Международният фото салон е в ШЕСТ раздела:

1. Отворен ЧЕРНО-БЯЛА
2. Отворен ЦВЕТНА
3. ПРИРОДА
4. ФОТОЖУРНАЛИСТИКА (TRAD)
5. ПОРТРЕТ и ТЯЛО
6. МОЯТ ГРАД – Основна тема

Подтема – ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ НА КУЛТУРАТА 1985 – 2023
Салонът (изложбата) не приема фотографии, които вече са участвали в предишните 5 издания!
ПЕТ членно жури
ЧЕТИРИ подкрепящи фото организации
ТРИ национални журита
ДВА вида каталог (печатен и CD) за всеки участник. 5 FIAP звезди за печатния каталог
ЕДНА голяма награда – КУПА + 500 € и общо награди – над 150 на брой

Краен срок – 6 май 2019
Пълен регламент, календар, такси и видове плащане, жури, награди и онлайн участие на:тук

На всички участници – Добре дошли и успех!

Ето и анонс от кухнята на организаторите:
„Вече 5 години купата се печели от автори от далечни страни – Иран, Нидерландия, 2 пъти в Китай и Норвегия. Това е най-силния кадър на всяко издание, който се избира от журито от 10-12 фаворита на организаторите Рефлекси ООД.

Силно се надяваме в това издание, купата най-сетне да увенчае с триумф български кадър и български фото творец! Ще бъде чудесен успех за салон Пловдив, тъй като градът ни е и Европейска Столица на Културата през 2019 година!

Друго ново по линия на устойчивото ни партньорство с Община Пловдив (шеста, поредна година) е, че освен традиционната почетна диплома те добавиха и парична награда към нея. За тази награда Община Пловдив ще избере един кадър на български автор от целия фотосалон – т.е. от всички раздели.
Във връзка с титлата, която градът ни носи, измислихме и още една опция! С обявяването на салона за отворен, предлагаме на всички, които мислят да се включат в шестото издание, промоция “Ранни птички” – за ранни записвания!

Това са първите, най-рано записали се участници. Опцията, която печелят първите 19-20 участника*, резервирали участия с плащане** (за минимум 3 секции), е че те ще получат ваучер за безплатно участие във всички шест раздела в 7-ми МФС Пловдив през 2020г.
* С изключение на 5-те “Ранни птички” от 2018 г. и групи.
** Това плащане е само резервация и не ангажира фотографите да качват снимки сега – те ще могат да попълнят своя формуляр и да качат снимките си през целия период до крайния срок – т.е., когато са готови!“
6_My_Town_FIAP_Gold7_B_&_W_APB_Gold+CUP+HD_MP5_Portrait_&_Body_FIAP_Gold4_Photojournalism_FIAP_Gold3_Nature_FIAP_Gold1_B_&_W_FIAP_Gold2_Color_APB_Gold+BAP2_Color_FIAP_Gold

www.plovdiv.bg