Полската дискаунт верига за дрехи Pepco открива първите два магазина в Пловдив през март

Полската дискаунт верига за дрехи ще отвори обекти и в София, Русе, Велико Търново, Варна. Германската KiK отлага дебюта си за 2020 г.

Полската дискаунт верига за дрехи Pepco („Пепко“) ще отвори през март първите си два магазина в Пловдив – в мол Plovdiv Plaza и в търговския център на бул. „Александър Стамболийски“ 131 („Коматевско шосе“), в който инвеститор е фирма „Филикон“. Информацията бе потвърдена от наемодателите. От българския клон на Pepco засега все още не уточняват в кои градове и къде ще бъдат позиционирани първите обекти.

През есента на 2018 от Pepco съобщиха, че компанията възнамерява да направи своя дебют в страната през март 2019 г. Планът предвижда за шест месеца да бъдат отворени 11 магазина, а в края на 2021 г. броят им да нарасне до 60.

По информация на „Капитал“ наемането на помещения върви активно. В София например единият от магазините ще бъде в „Скай сити мол“ на ул. „Коста Лулчев“ 52. Обекти на веригата ще има също в Русе, Велико Търново и Варна, става ясно от сайта на Pepco, където са обявени свободни позиции за управители и заместник-управители на магазини. Pepco ще бъде сред наемателите и на Delta Planet Mall във Варна, който ще заработи в края на март.

Дискаунт веригата вече обяви, че нейните магазини ще бъдат разположени не само в големите градове. От сайта на дружеството става ясно, че то продължава да търси помещения под наем, които са с общи площи от 500-650 квадратни метра.

Евтино, основно за деца

В Pepco се предлагат основно детски, но и мъжки и дамски облекла, бельо, обувки, аксесоари, играчки, декорация за дома, домашен текстил и др. Около 60% от асортимента са облекла, а останалите са стоки за бита.

Компанията залага на много ниски цени. Бизнес моделът разчита на икономии в резултат на мащаба на поръчките и по-доброто управление на разходите за материали. Директното участие в корабоплаването, складирането и дистрибуцията на продуктите в магазините допълнително оптимизира логистичните разходи по цялата верига на доставки.

Pepco има над 1400 магазина в Европа, а заетите са повече от 14 000 души, сред които над 500 в главното управление в Познан, Полша, и 400 в дистрибуторския център. Според сайта на Pepco веригата има повече от 15 милиона клиенти на месец и доставя ежедневно повече от 2500 палета със стоки в 10 държави. По данни на фирмата с пълния си асортимент за деца до 14-годишна възраст тя e сред лидерите по продажби на детско облекло в Централна и Източна Европа.

www.capital.bg