През лятото започва цялостната реконструкция на булевард „Дунав”

През лятото се очаква да започне цялостната реконструкция на булевард „Дунав” в участъка от колелото на бившия ресторант Веселото село до новия булевард „Северен”.

Към момента в Общината е входиран крайният проект, като се очаква до две – три седмици да се издаде и строителното разрешение.

„Проектът е готов. Първоначално внесеният в Общината проект бе върнат от комисията с препоръки, които са свързани с допълнителното осветление на паркингите, които не са малко. Преработен е и отново е внесен в Общината. Той трябва да се съгласува с КАТ, относно пътните знаци и входно-изходните артерии от самите паркинги ”, заяви кметът на район „Северен”  Ральо Ралев. Той заедно с градоначалника символично откриха новоизграден паркинг до гара Филипово за над 70 коли.

„Получим ли строителното разрешение може да пристъпим към обществена поръчка, избираме изпълнител и почваме работа. Това означава, че до края на лятото може да направим и първата копка”, заяви Иван Тотев.

Предвижда се премахване на паважната настилка, изграждане на нови тротоари, велоалеи, ново осветление и подмяна на ВиК тръбите. За реализирането на проекта са необходими 3 милиона лева.

Паралелно с това градските власти подготвят и ремонт на останалата част от булевард „Дунав“.  Едното платно ще бъде изцяло ремонтирано по Водния цикъл на града, като се предвижда изграждането на водопровод, а другото ще се финансира със средства на Общината.

В същото време преди седмица започна и пълненето на дупките на Рогошко шосе. Работата се извършва предимно през почивните дни, когато движението не е натоварено.

„Дупки няма да оставим. Имаме отделени 10 хиляди лева, когато свършил ще поискаме допълнително от Общината. Работата тече с пълна сила. Една кола на трето районно регулира движението докато машините са по трасето”, заяви Ралев.

www.plovdivtime.bg