Защо Кристиано Роналдо няма татуировки

Роналдо несъмнено е една от най-големите звезди във футбола. Името му не спира да циркулира в медийното пространство и по други поводи: той е известен със своята благотворителност и съпричастност към болните деца.

Макар татуировките да са типични за много от футболните звезди, такива по добре сложеното тяло на португалския футболист няма. Защо това е така?

През 2012 година Роналдо разкрива причината пред италианския портал Diretta: „Нямам татуировки защото много често дарявам кръв“, казва футболистът. Всъщност според Червения кръст може да дарите кръв единствено, ако през последните четири месеци не сте се татуирали. Това правило важи също така за пиърсинги и постоянен грим. Прието е, за да гарантира, че кръвта не е заразена с болести, които да се проявяват едва след няколко месеца.

За първи път Роналдо решава да дари кръв когато синът на неговия португалски съотборник Карлош Мартинш се разболява от левкемия – на тригодишното дете откриват много рядък вид заболяване на кръвта.

Настоящият играч на „Ювентус“ също така е регистриран като дарител на костен мозък. „Направих го преди много години и бих го направил отново, много деца страдат от страшни болести и ние трябва да им помагаме.“

Така Роналдо не се вмества в типичния образ на футболиста-милионер и можем да простим арогантните му изказвания – все пак славата му помага да превърне света в едно по-добро място./nationalgeographic/