Театър „А`парт“ празнува 33 години с богата програма

Театър „А’парт“ в Пловдив отбелязва 33 години от създаването си с богата програма от 5 до 11 ноември. Един от първите недържавни алтернативни театри в България, устояли на повратностите на времето, ще предложи множество интересни събития.

Програмата включва театрални спектакли, премиера на нова постановка и представяния на автори и драматургични текстове малко познати или непоставяни досега на сцена, които А`Парт ще реализира като премиери на сцената си в рамките на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.
На 10 ноември ще бъде срещата с Мартин Карбовски и „Есемесенно почистване”.

Пловдивчани ще видят две пиеси от репертоара на театър „А`парт” по повод 33 – годишнината от създаването му – на 11 ноември „Камината” от Маргарит Минков и „Верига от думи” от Жорди Галсеран.
От близо година театърът има нов адрес- на пл. „Съединение“ 3, като залата е на ул. „Димитър Цончев“ до Четвъртък пазара.

Входът за всички събития от „33 стъпки по пътя на А’парт“ е свободен.

Създателя на театър „А’парт“ Сашо Петков каза, че от началото на 2018 година поемат творческото и педагогическо ръководство при работа със студентския театър на Стопанска Академия „Д.А. Ценов” Свищов./bnr