Хедлайнери от UK ще огласят Пловдив на Капана Фест

Остава по-малко от седмица Капана Фест. Кварталът на творческите индустрии вече се подготвя да посрещне хиляди посетители. Стартът на тридневното изживяване е този петък и банди от 5 държави вече стягат багажа за Пловдив.


Този сезон организаторите се концентрират над двете основни сцени на фестивала: главната сцена The Stars Stage и рок сцената Staropramen Stage, където имена от всички краища на Европа обединяват сили, за да направят този сезон на фестивала много вълнуващ.

„Като заклети меломани не можем да не се възхищаваме на музиката, която се ражда на Острова. Затова, още от зараждането на Капана Фест, мечтаем да доведем на сцените му британски изпълнители. И ето, че тази есен мечтата ни се сбъдва!“ коментират организаторите от Фондация Soul City и WAM.

Организаторите обещават 2 поп-ъп галерии в духа на най-впечатляващите европейски столици: галерия Капан за изкуство TELUS, оформена като огромен капан за мишки в центъра на Капана, и галерия InDustReal, която ще представи изложба на над 7 млади български визуални артисти от различни жанрове, озаглавена Arteclectic.

Ще има и цял куп арт инсталации, литература и независимо кино, където ще гледаме едни от най-нестандартните и провокативни български ленти от последните години. Разбира се, там ще са традиционните базари за авторски изделия, грамофонни плочи и натурални храни и напитки, към които този сезон се присъединява и новосъздаденият Базар на книгата.

Ето кого ще слушаме на есенното издание на Капана Фест 2018:

Alxndr London(UK) / Koka Mass Jazz & The Kitchen Brothers / Gravity Co / JEREMY? / Somali Yacht Club (Ukr) / Odd Crew / DESY / Ruth Koleva & The Fingertones / MEY ft. JCAT (FR) / Clavexperience / Stop the Schizo / Shotgunz (GR) / You (UK) / Straytones (UKR)

THE STARS STAGE
Всичко започва в петък (28.9.) от 20:00 с магнетичния соул-фънки-джаз на Рут Колева и нейния лайв бенд The Fingertones. Вечерта става все по-бляскава в 21:15 с вокалите на DESY в компанията на Божидар Василев, Васил Вутев, Димитър Горчаков и Георги Дончев.

В 22:30 на сцената избухва истинска британска супернова – авангардният Alxndr London и задължителната му шапка идват да завладеят Капана със звездната подкрепа на The Stars Group. Той се определя като афрофутурист. Мистерията под шапката деликатно миксира нео-соул и R&B и поднася на публиката нещо нечувано до днес.

В събота (29.9.), в 20:00, бийтбокс, клавир и глас се срещат, за да ни поднесат едно неочаквано изживяване от акустично-електронното трио Clavexperience.

В 21:15 българо-френският проект MEY feat JCAT ни отнасят с предпремиера на новия си албум специално за Капана Фест.

А в 22:30 виртуозното funk-jazz-hip-hop-soul явление Koka Mass Jazz and The Kitchen Brothers ни оставят без дъх и с разтуптени сърца.

В неделя (30.9.) от 20:00 над The Stars Stage се носи енергията на вечната промяна, пресъздадена от Ailia X. В 21:30 времето и пространството се свиват до единствен миг на хладна, излъскана като острие на бръснач меланхолия, с блестящите Gravity Co.

STAROPRAMEN STAGE
В петък стартираме в 20:30 с гръм, трясък и Shotgunz, а в 22:00 на сцената излизат кралете на инди рока JEREMY?.

Съботната вечер на 29 септември е psychedelic и пристига от Киев, заедно с изумителните Straytones (20:00), последвана от заслужена доза брит рок, предоставена от лондончаните You (21:15).

В 22:30 забива сензацията в света на стоунър рока Somali Yacht Club с новия си експериментален албум.

А неделята няма да е спокойна! Защото в 20:00 ни разтърсва мощната енергия на Stop the Schizo и, още преди да сме се осъзнали, в 21:30 ни връхлита култовата ъндъграунд банда ODD Crew с разбиваща вълна груув и траш метъл.

www.podtepeto.com