Възможно е Английската гимназия да бъде преместена в друга сграда

Има две възможности за приключването на ремонта на Езикова гимназия „Пловдив“, заяви при откриването на новата учебна година директорът на елитното училище Николай Радев.

По думите му има възможност за бърза обществена поръчка за избор на нова фирма за 10 дни или да се върви към директно възлагане на ремонтните дейности.

Той отбеляза, че фирмата, ремонтирала базата на училището, е свършила едва 20 % от работата. Според Радев общината не отговаря на нивото на училищата в Пловдив, а изборът на компрометирана фирма означава умишлено отрицателно отношение към образованието.

Радев поздрави учениците и отбеляза, че се усмихва отново, след проблемите с недовършения ремонт, тъй като усеща силата, скрита зад думите Английска гимназия. Осмокласниците в училището тази година са 264 и по традиция бяха въведени в сградата от дванейсетокласниците.

Началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова изрази готовност заедно с училището и общината да намерят решение на проблема с ремонта и отбеляза постиженията на гимназията.

Ако обаче не се стигне до навременно решение, то има предложения и варианти за извеждане на учениците в алтернативна сграда . По-рано Киркова откри новата учебна година и в Основно улилище „Райна Княгиня“./Бнр/