Колелото на смъртта идва в Пловдив

Цирк „Колизеум” разпъва шапитото си в район „Тракия” и забавлява малки и големи с клоунада, дресура на коне, кучета, гълъби, камерунски козички, лама алпака, камили

Забавления с клоуни, фокуси и дресура на животни, прословутото Колело на смъртта и въздушен трапец ще представи в програмата си в Пловдив цирк „Колозеум” от 7 до 17 юни. Трупата ще разпъне шапитото си в район „Тракия” срещу магазин „Форум”.

На арената ще излязат артисти, дресьори на коне, кучета, гълъби, камерунски кози, лама алпака, котки, камили.

Цирк „Колозеум” е създаден през 2006 г. от цирковия артист  Момчил Колев. Завърнал се в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ – Ринглинг Барнуим енд Бейли, той остава у дома.

Връщането му обратно в Америка се отлага, след като среща любовта в лицето на Лукреция Малеволти, шесто поколение цирков артист, също за кратко завърнала се в България, след международни циркови турнета. След като връзката им се задълбочава, Момчил решава да създаде свой собствен цирк в България.

Премиерата на първата  програма е на  30 Март 2007 г. в Нови Искър в присъствието на доайени на цирковото изкуство като Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България.

Момчил и Лукреция вярват, че циркът е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява.

Циркът набляга на дресурите на различни видове животни, тъй като именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалният акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил, са създадени от бащата на Лукреция. Марио Малеволти е отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат, дресьор и други. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти.

Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и засега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

„Скъпи сънародници, не бъркайте думата „цирк“ с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата, казват единодушно Момчил и Лукреция и канят публиката да се убеди в думите им.

Билети се продават на касите на цирка.

www.plovdivtime.bg