Борисов – европеец само за пред камерите?

В крайна сметка в последните дни маските се свалиха и показаха, че „европейското развитие на България“ е само роля, паралелно с която се пробутва нова порция ззависимости и корупция, т.е. с привидностите бяхме дотук.

С привидностите дотук бе и Брюксел. Дни след като Борисов прегръщаше и целуваше европейските лидери в София, което бе представено от българските медии като извънреден успех и доказателство за успешната интеграция на страната ни,

Европа за четвърти път отряза България за единната валута. България не е готова да приеме еврото, гласи заключението от сряда на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Подобно на Европейската комисия, ЕЦБ също посочва проблемите с корупцията, настоява за независима и ефикасна съдебна система, както и независимост на Централната банка.

Тези условия всъщност не са сред формалните критерии за присъединяване към еврозоната. Но очевидно те са пречка пред амбициите на българското правителство да осъществи пробив в тази посока по време на европредседателството си.

Пред камерите и фотообективите Борисов се преструва на европеец. Скрит от тях – приема нареждания от Путин. Пред камерите и фотообективите европейците се преструват, че Борисов е един от тях. А после му показват, че няма място редом с тях…/по материали на радио DW/