Започна ремонтът на магистрала „Тракия“, тировете заобикалят

В следобедните часове днес движението на леките автомобили по магистрала „Тракия“ след Пловдив ще се извършва двупосочно в платното за София.

Ограничението е заради стартиралия ремонт на 22-ва километра от аутобана от 134-ия километър. До обяд колите ще преминават в платното за Бургас, но само в лявата лента. От снощи участъкът е забранен за движение на камионите и в двете посоки като в посока Бургас те се отбиват на възел Пловдив – Изток по стария път за Чирпан и се връщат на магистралата при Плодовитово. Оттам пък слизат от магистралата ТИР-овете, които пътуват за София.

Участъкът от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др. На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон – 1 юли.