Учителка строи мост между подрастващи и класическата музика

Концерт с участието на именития цигулар Евгений Шевкенов се проведе вчера в Дом на културата „Борис Христов“. Проф. Шевкенов е пловдивчанин и под тепетата има много хора, които пазят спомени преживени с него.

Един от тях е неговата класна от музикалното училище – г-жа Балинова. Понастоящем тя преподава в друго учебно заведение, но нито за миг не се поколебава да изгради мост между някогашния си ученик и днешните си възпитаници.

По нейна идея концертът „Малка нощна музика” от серията камерни концерти на Държавна опера Пловдив се превърна в трогателна среща между учениците й от ЧСУ „Дружба” и някогашния неин възпитаник, а днес достоен гражданин на света – проф. Шевкенов.

Ръководството на училище „Дружба” сподели, че винаги са отворени за съучастие в строеж на такива мостове, защото музиката сприятелява, обогатява и зарежда. А срещите с успешни българи са вдъхновяващи за подрастващите.

На финала на концерта, над 50-те ученици и родители от училището поднесоха изненада за маестро Шевкенов – торта с формата на цигулка.

www.podtepeto.com