350 ученици от 150 гимназии в надпревара за „Най-добър млад майстор” в Международен панаир Пловдив

Десетото издание на „Панорама на професионалното образование“ започна днес в Международен панаир в Пловдив.Тази година в националните състезания „Най-добър млад майстор“ в палати №2 и №3 участват 350 ученици от 150 професионални гимназии от страната.

Те се състезават в единадесет различни професии. Най-атрактивна е надпреварата при младите строители, които направиха цели постройки вътре в палатата.

Във втора палата вървят състезанията „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“. В трета палата текат надпреварите по приложна електроника, „Млади таланти в модата”, „Най-добър млад фризьор и гримьор“, „Най-добър млад строител“, „Озеленяване и цветарство“, „Стилни мебели и дърворезба“, „Най-добър млад керамик“. В Пресцентър на Панаира се провежда „Най-добра бизнес идея“.

Форумът „Панорама на професионалното образование“ е възможност за реална среща на бизнеса с учениците и тяхното кадрово ориентиране в икономиката, и огледало на постигнатото в часовете по практика. Стигнахме до тук след дългогодишен труд и множество разговори и инициативи анализ на нуждите на индустриалния пазар след множество разговори с предприемачи, реални партньори на пазара на труда, казва Иванка Киркова, началник на РУО – Пловдив, домакин на 10-тата Панорама на професионалното образование.

Учениците, включили се във форума, бяха поздравени от Таня Михайлова-зам.- министър на образованието,която им пожела здраве,късмет и отлична професионална реализация.

www.podtepeto.com