Панорама на професиите събира над 350 гимназисти

Панорамата на професионалното образование ще се състои днес и утре в Международен панаир Пловдив.

В десетото издание ще се представят над 350 ученици от цялата страна. Програмата включва състезания по професии – озеленяване и цветарство, фризьорство и гримьорство, моден дизайн, производство на мебели и керамика, строителство, приложна електроника, и конкурс за най-добра бизнес идея.
Форумът е възможност за реална среща на бизнеса с учениците и тяхното кадрово ориентиране в икономиката, и огледало на постигнатото в часовете по практика.

Ще има представители на браншови и работодателски организации, фирми – партньори на професионалните гимназии, кметове на общини от област Пловдив, началници на Регионални управления на образованието и представители на академичната общност.

В Панаира днес ще се проведе и Националната кулинарна купа 2018. Очаква се 130 готвачи да се конкурират в приготвяне на ястия от френската и българската кухня. Състезанието вече е международно, защото има силно присъствие от чужбина и сред участниците, и в журито, съобщиха от Българската асоциация на професионалните готвачи, която организира събитието./Bnr/