Кметът Иван Тотев откри новата спортна площадка в НУ „Христо Ботев“

Кметът на Пловдив Иван Тотев направи първия удар към баскетболния кош на новата спортна площадка, която беше открита официално в начално училище „Христо Ботев“ в район Северен.

Лентата беше прерязана в присъствието на много деца, техните преподаватели, заместник-кметовете Георги Титюков , Стефан Стоянов, директора на училището Иван Пенев заместник-кметовете на район Северен, омбудсмана на Пловдив Борислав Стаматов. Празникът уважиха и волейболистките на „Марица“, които заедно със своя капитан Радосвета Тенева показаха на децата удари във волейбола.
Освен волейбол учениците ще могат да тренират баскетбол и футбол на малки вратички. Стойността на спортната площадка е близо 59 000 лева, като е реализирана с финансовото съдействие на Община Пловдив и средства бюджета на училището.

„Политиката, която провеждаме през последните години е свързана с подкрепа на детските и учебните заведение и включва програми за подобряване на материалната база, училищните дворове, въвеждане на нови практики за обучение като Google education, Microsoft 365, както и всички необходими учебни помагала – таблети, електронни дъски“, посочи кметът Иван Тотев и допълни, че Община Пловдив инициира подобни програми, от които училищата се възползват, за да подобрят своята инфраструктура.

От следващата година администрацията обмисля въвеждането на нови по-високо технологични програми – 3D принтиране, подобряване на облачната среда и включване на такива знания и умения, които да подготвят децата за реалния живот.
„Голяма част от сградите на училищата бяха санирани и ремонтирани. През последните години беше обновена и спортната инфраструктура и със средства от бюджета на Пловдив, тъй като спортът е важна част от образованието“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов.
Щастливи моменти, пожела Георги Титюков, който съобщи, че вече има готов проект и разрешение за строеж на нов физкултурен салон за Начално училище „Екзарх Антим I“. Очаква се само Министерството на младежта и спорта да отвори съответните програми за кандидатстване. Търсят се средства и за проект за физкултурен салон за училище „Васил Петлешков“.

www.plovdiv.bg