Стефан Балтов показва изоставените гари в Пловдив

Художникът гостува с живописните си творби в галерия „Възраждане“ от 17 април

Стефан Балтов ще открие самостоятелна изложба на 17 април в 18 часа в галерия „Възраждане“. Роденият в Бургас художник ще покаже най-новите си живописни търсения в експозицията, която ще бъде отворена за ценители до 7 май.

Авторът продължава да ни очарова и пристрастява към своите медитативни картини – този път на тема „изоставените гари“. Отново попадаме в сфуматните пространства, оголени до съновидени, с изпразнени, очаквания нещо да се случи и тайнствено самотни, изолирани сякаш от земното суетно притегляне, любопитство и нахалство. Тишина, тишина – сякаш преди човека и след него. Разбира се, Балтов няма да е себе си, ако не ни шамароса и стресне с няколко контрастни, провокативни творби, в които човекът е загубил човешкото, за да постигне уродливото, казва галеристът Краси Алексиева.

Стефан Балтов дебютира със самостоятелна изложба в берлинската галерия „Kunstverein Friedrichstadt“  през 1991 г. Оттогава до днес художникът реди изключително често в чужбина – в Холандия, САЩ, Швеция, Германия, Южна Африка. Балтов е член на Съюза на българските художници.

www.plovdivtime.bg