Скачат глобите за паркиране в „Капана“, баровете се разширяват

От 30 на 50 лева скача глобата за паркиране в пешеходната зона на улица „Йоаким Груев“. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев, който подчерта, че това се прави, за да се спре нерегламентираното паркиране в квартал „Капана“. Екипи на Общинска охрана ще следят дали се спазва новия ред.

Градоначалникът допълни още, че се увеличават и масите за открито сервиране в този район. Те ще се поставят не само до съответното заведение, а и през улицата. Ще се направят и промени в общинската наредба, които ще позволят да се изнасят барове на открито.
Междувременно от Община Пловдив стартират и културна програма в квартал „Капана“. Предвижда се от месец май до октомври да има концерти на сцена „Ядрото“. Те ще са в петък и събота от 21 до 22 часа.
Иван Тотев допълни още, че се освобождава сградата на улица „Йоаким Груев“ номер 13, която е общинска собственост. Общинските служители и военния отдел, които се помещаваха там, ще бъдат пребазирани в сградата на Общинския инспекторат. Той ще се премести в бившата сграда на кметството на „Източен“. Освободеното помещение на „Йоаким Груев“ ще се отдава под наем за ресторант./bnr.BG/