Карикатуристите Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов откриват изложба в Етнографския музей

Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов водят нашумялата си изложба „АРТпредседателство” в Етнографския музей. Откриването е на 9 март от 13 часа, а публиката ще се наслади на страхотните творби на невъзпитаните карикатуристи от „ПрасПрес”.

Покрай българското европредседателство пловдивчани ще имат възможност да се насладят на повечето уникати от европейската политика като Туск, Юнкер, Меркел, Макрон, Мей, Курц и останалите. Девизът на тази наслада е „Съединението прави силата“, така както ни съветваше отдавна кхан Кубрат в онази притча с пръчките и както много по-късно го направи Pink Floyd, когато я имаше Стената.

Карикатуристите от „Прас Прес“, убедени, че един ден красотата ще спаси света, представят грозотата на съвременната политика чрез красотата от произведенията на своите велики предшественици като Леонардо да Винчи, Пикасо, Мунк, Матис, Ван Гог, Гоя.

„Артисти от вси страни, обединявайте се“ стана естествен девиз на Артпредседателството им. Така, съвсем безотговорно и лекомислено, те обединяват своите произведения с европейските шедьоври на изобразителното изкуство. Нека заедно изпитаме удоволствието да се надсмеем на европейското и българско съединение на лицемерие, дало си среща тези дни в Пловдив, канят домакините от Етнографския музей.

Изложбата ще остане под тепетата до 25 март.
www.plovdivtime.bg