Няголов и Савов редят в пловдивската галерия „Аспект“

Двамата творци показват най-новите си търсения в живописта и скулптурата в общата си изложба под тепетата

Николай Няголов и Николай Савов ще открият съвместна изложба в галерия „Аспект” на 1 март в 18 ч. Двама от обичаните пловдивски творци ще съберат живопис и скулптура в единна експозиция, която ще изненада и провокира ценителите. Представители на едно поколение и на една школа – тази на Великотърновския университет, двамата са свързани не само професионално, но и чисто приятелски. Идеята за съвместната изложба дойде от Николай Няголов: след успешната им обща изява в галерия „Форум” в София, пловдивската публика също да има възможност да се наслади на едно споделено от двамата преживяване.

В изложбата в „Аспект” ще бъдат експонирани двадесет и пет картини и десетина пластики. Творбите и на двамата са плод на работата им през последните една-две години и не са показвани пред публиката в Пловдив.

Николай Няголов се презентира с картини предимно среден и малък формат, няколко от които са показани за пръв път на изложбата в София, а останалите ще имат своя дебют в пространството на галерия „Аспект”. Тематично живописните му платна продължават да изследват идеята на предишната му изложба, наречена от него „Серендипити”, а именно да търси и пресъздава в картините си щастливите случайности, доброто и позитивното, да убеждава, че да споделяш е нещо прекрасно и обогатяващо.

Бронзовите пластики на Николай Савов са обединени в три цикъла: „Пазителите”, „Движещи се обекти” и „Времето”, като в последния представя уникални пластики-часовници.
www.plovdivtime.bg