„Възраждане” показва „Неразказани приказки” в Пловдив

Маргарита Иванова и Спас Киричев ще подредят съвместна изложба в галерия „Възраждане” от 13 февруари в 18 ч. Експозицията, събрала керамичните и скулптурни творби на двамата автори, е под мотото „Неразказани приказки”.


Третата изложба на тандема Иванова-Киричев в артсалона в Стария град отново е повод за светли чувства, удивление и постигане на празник. Този път двамата творци се обединяват около темата за коня, сам по себе си символ от векове за векове.

Авторите са претърсили отново всички митове, подтекстове, легенди. Те търсят съвършенството, свободата, очарованието и метафизичната същност на животното. Опитват се материалите, с които боравят, да не ограничават идеите и замислите им, а напротив – да им дават основа за онова, което не може да се разкаже, но може да се изобрази. Изложбата е богата на естетско вдъхновение и на много красота и очарование, казва галеристката Краси Алексиева.

Родената в Пазарджик Маргарита Иванова е ученичка на акад. Венко Колев и проф. Красимир Джидров в Националната художествена галерия. Има множество самостоятелни изложби и отличия. Реализирала е над 11 монументални творби в различни български градове.

Съгражданинът й Спас Киричев има 25 масомстоятелни изложби. Възпитаникът на Художествената академия при проф. Борис Гондов е реализирал над 31 монументални творби в различни градове в България.

„Неразказани приказки” на двамата творци ще гостува на галерия „Възраждане” до 5 март.
www.plovdivtime.bg