На ул. „Иван Вазов“ всяка вечер е ад!

Родителите, които взимат децата си от училище, блокират напълно движението, твърдят живеещите в квартала
Автор: Георги ВАСИЛЕВ/в.Марица

Стотици автомобили блокират ул. „Иван Вазов“. Това се случва всяка вечер и превръща една от най-красивите пловдивски улици в същински ад за злощастните шофьори, които са решили да използват този маршрут вечерно време. Проблем има и за живеещите в региона, тъй като те на практика не могат да се доберат до домовете си. За ежедневните терзания на хората от квартала разказа Стойко Манолски.
„Ситуацията се е превърнала в ежедневие за нас – живеещите тук. Мъчителните тапи са налице всяка вечер. Задръства се участъкът около трите училища, които се намират много близо едно до друго.

Децата свършват учебните часове в 18,20 и 19,10 часа. Тогава пристигат и родителите, които искат да си ги откарат вкъщи, защото навън вече е тъмно и студено. Разбира се, в това няма нищо лошо, но резултатът също не закъснява“, твърди Манолски.
Тъй като работното време на Синя зона приключва в 17.30, а мераклии за паркиране по центъра не липсват, рядко има свободни паркоместа между светофара с улица „Авксентий Велешки“ и паркинга до площад „Централен“. Щом дойдат родителите, настава пълен хаос. Трендафилов изпрати снимки до редакцията на „Марица“, където ясно се вижда, че от дясната страна, освен паркиралите коли, има още две колони „на аварийки“. От другата страна има около метър и половина за движение в противоположната посока.

„Хората чакат по 15-20 минути, за да приберат децата си, но ако някой е решил просто да мине по улицата, също ще трябва да виси в трафика. Нерваци също не липсват! Натискат клаксоните като обезумели. Аз лично стоя до малко по-късно на работа, за да не заваря тази пътна зверщина пред дома си. Това е положението, решение надали ще се намери“, заключи Манолски.