Преобразяват Бунарджика с 600 000 лева

Близо 600 000 лв. са предвидени в проектобюджета на пловдивския район „Централен“ за догодина за облагородяване на Бунарджика, съобщи пред Радио Пловдив кметът на района Георги Стаменов.

С парите ще се ремонтира целият парк – от подножието на тепето до паметника на Альоша, включително акведуктите и езерата под тях, осветлението, подпорните стени, алеите, парапетите и шахтите./bnr

Вече е направена напоителна система в долната част на парка, но догодина тя ще бъде разширена на цялата площ. Ще бъде изградена и специална алея за майки с колички и хора с увреждания, която ще свързва акведуктите с по-долната площадка на хълма, уточни Стаменов.
Около 80 000 лв. са планирани за облагородяване и на парк „Кочо Честеменски“, включително и на 2-те бивши бомбоубежища. Предвиждаме и нов парк на кръстовището на бул. „Мария Луиза“ и „Източен“, каза кметът на „Централен“.

Георги Стаменов съобщи още, че са предвидени над 3 млн. лв. за изграждане на нови паркинги и ремонт на стари, както и на няколко улици в целия район./bnr