Новото фамилно име, Елена Феранте

НОВОТО ФАМИЛНО ИМЕ
Елена Феранте

Стр.    512
Цена: 20 лв.
ISBN:  978-619-02-0121-2

Елена и Лила са много повече от приятелки или дори сестри – животът на всяка от тях сякаш зависи и се развива като функция от живота на другата. Във втората част на тетралогията пътищата им обаче се разделят. Красивата Лила, надарена с необикновен ум и артистични заложби, се омъжва за богат собственик на магазин. Елена продължава обучението си и развива подчертан вкус към интелектуални занимания. „Новото фамилно име” е роман, богат на събития и неочаквани обрати. Една от двете героини ще изживее бурна любов с привлекателния студент Нино, когото познават от малки. Една от двете ще се окаже талантлива писателка и ще публикува роман. Животът и на двете ще се промени завинаги в години на шеметно израстване и разкъсващи душевни терзания.

„Писателката Елена Феранте може и да стои в сянка, но неаполитанската й поредица романи ще остане като модерна класика, която ще се препрочита още много години.“
Сп. „Лир“

Очаквайте третата и четвъртата книга от поредицата: „Тези, които си отиват и тези, които остават“ и „Историята на изгубеното дете“.