Порцелановата нимфа, Исабел Алиенде

ПОРЦЕЛАНОВАТА НИМФА
Исабел Алиенде

Стр.    96
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-619-02-0120-5

Първият роман на Исабел Алиенде, „Къщата на духовете“, се превръща още с появата си през 1982 г. в едно от митичните заглавия на латиноамериканската литература. Голям международен успех жънат и многобройните следващи творби на прочутата авторка. Те са преведени на 35 езика.

„Порцелановата нимфа“ е първата й книга за оцветяване. Замислена е специално за да радва хората от всички възрасти.

Ана де Лима работи като илюстратор и дизайнер. Живее между Нюрнберг и Барселона. Нейният очарователен стил, с изящен рисунък и наивистично вдъхновение, често ни пренася в света на фантазията и съновиденията, където природата играе главна роля. 

Приходите от авторските права за тази книга са предназначени изцяло за Фондация „Исабел Алиенде“, чиято мисия е да помага на жени и деца в риск.

„Дон Корнелио винаги е заемал важно място в сърцето ми. Когато се запознах с него, той беше късоглед господин, облечен в сив костюм с четиринайсет джоба. Живееше на пансион в моя квартал и ние, неговите съседи, си сверявахме часовниците, като го видехме сутрин да минава покрай нас. Той никога не избързваше, нито закъсняваше. Излизаше точно в осем и три минути, тръгваше към ъгъла, броейки крачките, и взимаше автобуса, за да иде на работа.“

Добре дошли в приказката за един сив човек, чийто живот внезапно се променя като по чудо в един есенен ден заради ново познанство. Но не какво да е познанство, а с нимфа, наречена Фантазия, която изглежда решена да придаде цвят на живота му.

Пребродете страниците на това ново, вълшебно приключение на Исабел Алиенде и оцветете сами вселената на дон Корнелио. Следвайки неговите стъпки, ще видите с други очи света около вас, ще дадете воля на въображението си и ще освободите твореца, който всеки от нас носи в себе си.