Герасим Георгиев-Геро води „Ромул Велики“ в Пловдив

Малък градски театър „Зад канала“ ще зарадва почитателите си под тепетата с най-новото си премиерно представление – „Ромул Велики“, на 21 ноември от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

Пиесата „Ромул Велики“ на Дюренмат е еднa смешно-тъжна история, в която май става дума за политика. Тя е и новата премиера в Малък градски театър „Зад канала“. Ромул Велики – императорът, който иска да погуби империята си и откровено симпатизира на варварите. Това обаче не е историческа пиеса, въпреки че действието ни пренася в Древен Рим.

Вярна на себе си, режисьорът Бина Харалампиева отново посяга към текст, който има какво да ни каже, текст сякаш нарочно написан за изборно време. Когато Дюренмат пише пиесата, прави аналогия с Третия Райх. Написана като пародия на класическите трагедии, пиесата звучи актуално за всички политически режими.

В ролята на Ромул влиза Герасим Георгиев – Геро. Партнират му Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Василена Атанасова, Евгени Будинов.

Билети на цени от 12 до 20 лв. в билетния център пред общината.
www.plovdivtime.bg