Корупцията като Императив

България официално е квалифицирана като най-корумпираната държава в ЕС и една от най-корумпираните в света.

Всички власти и политически партии в страната се надпреварват да словоблудстват за това как се „борят“ с корупцията и как това е в основата на тяхната същност. Тези вопли обаче са оксиморон, защото практически е невъзможно проблемът да се реши от неговия причинител, заразата да се излекува от вируса на тази зараза. Корупцията в България е истински императив, по-голям от Конституцията.

Тя е в генетиката на самото съществуване на сегашната пост-комунистическа, олигархична държава със задкулисно управление. Държава, която се управлява от реални престъпници и закоравели корупционери трябва да ликвидира собствения си организъм, за да се избави от корупцията. Това тя няма как да направи. Това може да бъде осъществено единствено от помитащата енергия на обществения инстинкт за самосъхранение.

Такава обаче засега липсва и агонията продължава. Днес България е на… 75-то място в света по индекс на корумпираност. По-долу от страни като Гана и Бахрейн. Изпадането в класацията на корумпираните, винаги е свързано генетически с изпадането в класациите на Свобода на медиите. Някак си тежко корумпираните режими, винаги се стремят да ликвидират всякакъв обществен коректив, какъвто са свободните медии.

Корупцията и липсата на свобода на словото вървят изконно ръка за ръка и маркират територията на НЕдемократичните и репресивни държави. Такава каквато превърнаха България днес клетите издънки на мутиралата комунистическа диктатура.

Единиците, които са избрали пътя на истинската битка със злото и които дръзват физически да се противопоставят на всевластната корупция, се сблъскват с цялата жестокост на отмъщението на мафиотския режим./Бивол