Фотоизложба „България – два погледа“

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ представя „БЪЛГАРИЯ – ДВА ПОГЛЕДА“ съвместна фотографска изложба на Драгомир Богомилов и Брайън Бейти

Изложбата „България – два погледа“ представя снимки, дело на двама фотографи – българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти.

Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих с редица публикации в регионални и национални медии, включително и изяви в престижни списания като National Geographic и чуждестранни издания. Отразявал е прогреса на археологическите проучвания в резервата „Сборяново“ през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова. Той е автор на редица неповторими снимки на уникалните находки направени там.
Автор е на 6 изложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и България.

Г-н Бейти е самобитен артист. Той е известен с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво, кратунки и камъни, които в неговите ръце се превръщат в бижута и шедьоври.
Страстта му към фотографията датира отдавна, но едва след запознанството си с Драгомир Богомилов през пролетта на 2016 обръща повече внимание на това свое хоби. Това ще е негова първа изложба на фотоси.

Двамата заедно ни показват България през своите погледи. Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които разказват истории и всеки може да ги опише по различен начин.

Заповядайте да погледнете към България през двата погледа на авторите в Регионален етнографски музей – Пловдив! Официалното откриване е на 2 ноември от 17:00 ч. в салона на РЕМ – Пловдив. Изложбата ще продължи до 16 ноември.
www.visitplovdiv.com