Направиха първа копка на нов учебен център в Аграрния университет

Първа копка на нова модерна сграда, в която ще има учебен център за практическо обучение на студентите по растениевъдство и растителна защита в Аграрен университет Пловдив направиха днес ректорът на висшето учебно заведение проф. Христина Янчева и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

На мястото, което до скоро се намираха стари бараки, след една година ще бъде изградена модерна сграда по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Стойността на проекта е близо 3,5 милиона лева, като тук се включва и новото оборудване на двуетажната сграда, която ще разполага с осем големи учебни зали и лаборатории. В тях ще се обучават близо 600 студентите от Аграрния университет.

В проекта, който ще наподобява разгъната книга, е предвиден вътрешен двор и зона с настилки. Отоплението ще бъде на газ и ще е с енергийна ефективност клас „В“. Ще бъде осигурен достъп за хора с двигателни увреждания.

За успеха на начинанието бе отслужен водосвет, а сред многобройните гости на церемонията присъства и кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.
www.plovdiv.bg