Протест организира КНСБ в Пловдив

Протестът бе организиран във Фейсбук като отговор на митингите на БСП и Атака в подкрепа на Путин и срещу санкциите към Русия.

Национален протест „Работеща България иска по- високи заплати“ свиква КНСБ в София. Очакванията на организаторите са да бъдат подкрепени от 6 000 души от цялата страна.

Освен настояванията за по- високи заплати, от КНСБ остро възразяват на неотегленото искане на бизнеса за премахване на т.нар. клас прослужено време.

Протестът ще бъде пред Министерския съвет и пред централата на Асоциацията на индустриалния капитал, тъй като председателя й Васил Велев в момента ръководи асоциацията на четирите работодателските организации.
Над 800 членове на синдиката от Пловдив и областта ще се включат в националния протест. Освен от Пловдив за столицата пътуват синдикалисти от Карлово, Сопот, Първомай, Асеновград, Садово и Куклен.

Те са от сферата на здравеопазването, образованието, културата, земеделието, БДЖ, енергетиката, пощите и отбранителната промишленост.
Според регионалния председател на КНСБ Боян Бойкински, въпреки бума на предприятия, които се разкриват в Пловдив и областта, градът изостава по нива на доходите, като за миналата година е на пето място./bnr