Кметът Иван Тотев поздрави участниците във форум на страните от Централна и Източна Европа и Китай

Третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай ( Инициатива 16+1) се провежда в Пловдив. Основен организатор на форума е Областната администрация.

Една от основните теми на разговорите е изграждането на логистичен хъб в Тракия икономическа зона, който да е част от център за търговия със селскостопански продукти между Китай и Европа.

„Организирането на срещата от формата „16+1“ поставя Пловдив на картата на тази платформа. Тази среща ще подобри традиционно ни сътрудничество с Китайската народна република, което е от стратегическо и ключово значение за културния и икономически обмен“, заяви в приветствието си кметът на най-стария жив град в Европа инж. Иван Тотев.

Той изрази надежда, че в близките години ще се реализира идеята за директна авиовръзка – България – Китай, в която Пловдив ще има своето централно значение.

„Китай се отваря за света, а сътрудничеството ни с Централна и Източна Европа ще става все по-голямо“, обяви извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република у нас Джан Хайджоу по време на международния форум.
www.plovdiv.bg