Стотици хиляди есенни цветя засадиха в Пловдив от ОП „Градини и паркове“

Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини и паркове от началото на октомври, а до края на сезона се очаква общият им брой да достигне близо милион.

„Когато напролет достигнат пълния си разцвет, отново ще направят Пловдив още по-красив“, увери директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Различни цветове теменужки, парички, незабравки, селене, шибой и други двусезонни видове градинарите засаждат във всички централни и квартални паркове и градини, по кръгови кръстовища и улици, в разделителните ивици на булеварди.

Със 70 хиляди стръка цветя са напълно оформени новите красиви фигури в  цветните лехи в Цар Симеоновата градина, разположени между Виенския павилион и Пеещите фонтани. Със също толкова бройки в момента се обновява алеята зад паметника на „Васил Петлешков“.

Директорът Стоян Алексиев припомни, че от няколко години предприятието вече не купува цветя, а всичко е собствено производство. По думите му доброто развитие на растенията се дължи както на постоянните грижи, така и на новоизградените поливни системи.

От „Градини и паркове“ се надяват на по-отговорно отношение от страна на гражданите – да не посягат на общественото, да не тъпчат, да не пускат и домашните си любимци да газят цветята, а да пазят и се радват на красотата.
www.plovdiv.bg