Античният театър влезе в световна реклама

Известна марка кафе засне клипа си с участието на хиляди статисти от Пловдив

Античният театър влезе в световна реклама на инстантно кафе. Изключително красивите нощни кадри от древната сцена предизвикаха истински порой от коментари в мрежата. Мнозина от потребителите на You Tube признаха, че за първи път искат да гледат видео отново, след като са го забелязали на телевизионния екран и съвсем съзнателно са го потърсили в мрежата.

Снимките са правени в продължение на четири поредни нощи в края на август. Рекламата е заснета от българска фирма, но операторът и режисьорът на продукцията са пристигнали специално от Франция. Клипът е заснет с HD камера от последно поколение, а панорамните кадри – с дрон.

Двама оператори от Франция  работеха само с HD камера. Работата по цялата продукция бе много внушителна, разказа Запрян Делирадев от пловдивския Драматичен театър.

Масовката в клипа е със статисти, наети от Пловдив, а за централните роли са пристигнали чуждестранни артисти, разказа още Делирадев. Той разкри, че специално за визията на статистите са пристигнали камиони с дрехи, а всички помещения около Античния театър са се превърнали в съблекални.

Ако не можете да си спомните името ми, моля седнете. Седнете, ако не знаете прякора ми от училище или не сте ме виждали да плача, с тези думи се обръща главният герой на клипа към пълните трибуни. Идеята на видеото е човек да споделя най-ценните си моменти, с хората, които наистина имат значение.

Рекламата е изключително въздействаща и благодарение на класическото парче на Бен Кинг „Stand by Me by”, изпято от Съни Уилямс.
www.plovdivtime.bg