Метъл музиканти и фенове почистват река Марица от боклуци

Благородната инициатива на група GRIMAZE „Метъл за смет“ пристига в Пловдив. Целта на групата е да обединят доброволно почистване на различни места с концерти от здрава музика.

„Метъл за смет“ е турне, което вече се е превърнало в традиция и тази година е неговото трето издание. В Пловдив почистването ще се проведе на 15 октомври.

Феновете на метъла или любителите на чистата природа могат да се включат в акцията в събота от 15 часа. Срещата е на кръстовището на бул. „Марица“ и улица „Димитър Цончев“ (улицата до Четвъртък пазара).

Освен в Пловдив инициативата ще се проведе в 7 други града – Русе, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Шумен и София.

Идеята за турнетата тръгва от инициативата “Да Живеем в Чистота”, която GRIMAZE започват като страничка във фейсбук, където качват снимки от почиствания, които правят, пътувайки като група. Постепенно стотици други хора започват да пращат собствени снимки и инициативата събира над 7000 последователя и успява да изчисти над 280 000 литра отпадъци от природата. В един момент идеята за турнетата “Метъл за Смет” идва натурално, защото хората, които подкрепят инициативата, започват да пращат запитвания за организирани съвместни почиствания.

Ето информация за събитието в Пловдив:

– 15.10 – Почистване на река Марица от 15:00. Срещата е в 15:00 на ъгъла на бул. Марица и ул. Димитър Цончев.

– 15.10 – Концерт в клуб No Sense от 20:30 заедно с група Snade.
www.kapana.bg