Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“, 20,21 и 22 октомври 2017г.

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

На 20, 21 и 22 октомври 2017г в село Микрево, Община Струмяни ще се състои XIV Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“.

През всичките години – от основаването си до днес „Малешево пее и танцува“съхранява и популяризира фолклорното богатство не само на Малешевието и България, но и на Балканите, Европа и света. Създаден с цел да опазва традиционната култура и образците на фолклора на балканските народи, фестивалът с всяка година разширява своите граници и приема все повече и повече посланици на фолклора от различни точки на планетата.

Фестивалът „Малешево пее и танцува“ има конкурсен характер и се организира за първи път през 2004г. Още с първото си издание се превръща в международен форум на певческото, танцово и инструментално изкуство на народите за автентичен и обработен фолклор. В него участват над 800 изпълнители от Югозападна България, Македония, Сърбия и Черна гора.“Малешево пее и танцува“ е мост на приятелството, преодолял границите с песен и танц, с магията, съхранена в сърцето на хиляди самодейци и ентусиасти.
www.opoznai.bg