Погват незаконните строежи в Аджисан махала, между тях има 4-етажни къщи

До момента от район „Централен“ са издали 82 заповеди за премахване на незаконни постройки – всичките за Аджисан махала. 20 от тях са потвърдени от съда.

От останалите-една част се обжалват, друга са на ниво обявяване. Това заяви в ефира на Дарик районният кмет Георги  Стаменов.

В последните близо 2 години от администрацията на „Централен“ са се фокусирали основно върху постройки на територията на целия район, които пречат на свободното преминаване на автомобилите със специален режим – пожарни, линейки, полиция.

Ето затова с цел запазване живота и здравето на хората и тяхната безопасност, Законът трябва да се спазва и пред него всички сме равни. Прилагаме Го не само в Аджисан махала, а на територията на целия район“, категоричен е Стаменов. При установяване на нерегламентирани градежи на къщи, пристройки, надстройки, навеси, приобщаване на тераси и търговски обекти, веднага се издава заповед за премахване, която се изпраща до собствениците.

В една част от случаите те сами бутат незаконните постройки, други обжалват в съда, а по-голямата част от тях дори не оспорват издаденото разпореждане, тъй като знаят, че са в нарушение на наредбите“, коментира още кметът на „Централен“. Той е категоричен, времената, когато определени лица са смятали, че могат да строят без надлежна документация, са минали отдавна.

Между незаконните постройки в Аджисан махала има цели къщи по на 4 етажа, които се намират във вътрешността на квартала. Една от мерките, които предприема администрацията на Георги Стаменов е спиране на тока и водата на обитателите им.

Очакванията на районната администрация са до края на годината всичките 82 издадени заповеди за премахване на незаконните постройки в Аджисан махала да влязат в сила.

От кметството вече са предвидили средства в Бюджет 2018 за премахване на нерегламентирани градежи в района.
www.dariknews.bg