500 породисти кучета дефилират на Гребната база

Пловдив отново става столица на кинологията. Над 500 кучета ще дефилират за двата дни на националните изложби за породисти кучета “Plovdiv CUP” 2017 на 23 и 24 Септември на игрище номер 5 на Гребната база.

Журито за пръв път е с международен състав – съдии от Нова Зеландия, Малайзия, Китай и Сърбия ще оценят над 60 различни породи кучета от над 10 различни държави: България, Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Италия, Франция и др.

Както винаги, освен за чистокръвните четириноги, Пловдивско киноложко дружество се е нагърбило и с огромен на брой и отговорност обществени задължения. По време на изложбите, доброволци от общинския приют за безстопанствени кучета ще покажат и предложат на всеки желаещ любимец за осиновяване. Новоучредената организация за спасяване и намиране на дом на четириноги „Спаси живот” ще направи благотворителен база.

Благотворителен базар ще направят и организаторите на „Паралелен свят” и децата, организиращи работилници за деца, страдащи от аутизъм.

Ръка се подава и на отделението за онкоболни деца към болница „Св. Георги“ в Пловдив, за които ще се събират дарения в специално подготвена кутия.

Съпътстващата програма също предлага отлични забавления. За пръв път ще има демонстрация на пет от водещите груумъра (коафьори на кучета), които ще покажат своите умения и ще разкрият някои от тайните на своя занаят. Ще има демонстрации на „Български Аджилити Клуб”, танци с кучета, показна демонстрация на служебно обучени четириноги служители. Към изложбите ще има и богата музикална програма.
www.plovdivtime.bg